Alle straten in Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude heeft 111 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Zuid-Scharwoude. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude is een plaats in de provincie Noord-Holland, gelegen in het westen van Nederland. Het is onderdeel van de gemeente Langedijk.

Zuid-Scharwoude is een klein dorp met ongeveer 8.000 inwoners. Het heeft een landelijke ligging en wordt omringd door weilanden en water. Het dorp heeft een gezellig centrum met diverse winkels en restaurants.

Een bekende bezienswaardigheid in Zuid-Scharwoude is de Sint Jan de Doperkerk. Deze historische kerk stamt uit de 15e eeuw en heeft een prachtig interieur. Ook zijn er diverse molens te vinden in en rondom het dorp.

Zuid-Scharwoude ligt in het gebied van de Langedijk, dat bekend staat om zijn bloembollenteelt. In het voorjaar kun je hier volop genieten van de kleurrijke bloemenvelden. Ook is er een jaarlijkse bloemencorso, waarbij prachtig versierde wagens door de straten van Zuid-Scharwoude en omliggende dorpen rijden.