Alle straten in Westerland

Westerland heeft 36 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Westerland. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Westerland: Een charmant dorp aan de Nederlandse kust

Westerland is een sfeervol dorp gelegen aan de Nederlandse kust in de provincie Noord-Holland. Met zijn pittoreske straatjes, prachtige natuur en historische gebouwen is Westerland een populaire bestemming voor zowel inwoners als toeristen.

De ligging van Westerland is ideaal voor natuurliefhebbers. Het dorp bevindt zich vlakbij het IJsselmeer en het prachtige natuurgebied Het Robbenoordbos. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en genieten van de rust en stilte om je heen.

Daarnaast biedt Westerland ook diverse recreatieve mogelijkheden. Het dorp heeft een gezellig centrum met diverse winkels en restaurants waar je kunt genieten van lokale lekkernijen. Ook zijn er verschillende watersportmogelijkheden, zoals zeilen en surfen, waardoor het dorp een populaire plek is onder watersportliefhebbers.

Westerland staat ook bekend om zijn historische waarde. Het dorp heeft een aantal prachtige oude gebouwen, zoals de Sint-Martinuskerk uit de 12e eeuw en de Westerlander molen. Deze historische bezienswaardigheden vertellen het verhaal van de rijke geschiedenis van het dorp en zijn zeker een bezoek waard.