Alle straten in Weesp

Weesp heeft 0 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Weesp. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Weesp is een pittoresk stadje gelegen in de provincie Noord-Holland, in Nederland. Het is gelegen aan de rivier de Vecht, op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam. Weesp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen.

Een van de opvallendste bezienswaardigheden in Weesp is de oude vestingstad. Hier vind je nog steeds de imposante stadsmuren, bastions en grachten die dateren uit de 17e eeuw. Het is heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en te genieten van de authentieke sfeer. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Grote of Laurenskerk, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.

Weesp is ook bekend om zijn traditionele Nederlandse molens. De Vriendschap is een van de bekendste molens in de omgeving en is nog steeds operationeel. Je kunt de molen bezoeken en meer leren over het malen van graan. Daarnaast zijn er ook verschillende andere molens te bewonderen langs de Vecht.

Als je een liefhebber bent van bier, is een bezoek aan Brouwerij Wispe een must. Deze ambachtelijke brouwerij is gevestigd in een voormalige kerk en biedt rondleidingen waarbij je alles leert over het brouwproces. Natuurlijk kun je ook genieten van een proeverij van hun heerlijke bieren.

Kortom, Weesp is een charmante stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en leuke bezienswaardigheden. Het is de ideale bestemming voor een dagtrip vanuit Amsterdam of een ontspannen weekendje weg.

Straatnaam