Alle straten in Veenhuizen

Veenhuizen heeft 39 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Veenhuizen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Ontdek het historische Veenhuizen in Nederland

Veenhuizen is een uniek dorp gelegen in de provincie Drenthe, in het noorden van Nederland. Dit historische dorp staat bekend om zijn unieke geschiedenis en bijzondere architectuur. Ontdek de charme van Veenhuizen en maak kennis met de verhalen die hier nog steeds leven.

De geschiedenis van Veenhuizen begon in de 19e eeuw, toen het dorp werd gesticht als een strafkolonie voor bedelaars en landlopers. De strafgevangenissen, ook wel bekend als "gestichten", waren destijds revolutionair. Het gevangenisdorp functioneerde als een zelfvoorzienende samenleving, waar de gedetineerden werden ingezet om het land te bewerken en ambachten te beoefenen.

Vandaag de dag is Veenhuizen een beschermd dorpsgezicht en een populaire toeristische bestemming. Maak een wandeling door de historische straten en bewonder de prachtige monumentale panden, zoals de oude gestichtsgebouwen en de typische arbeiderswoningen. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum, waar je meer te weten kunt komen over de gevangenisgeschiedenis van Nederland.

Naast het ontdekken van de geschiedenis heeft Veenhuizen ook veel te bieden op culinair gebied. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants en proef de lokale gerechten. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de bierbrouwerij Maallust, waar je kunt genieten van ambachtelijk gebrouwen bieren.