Alle straten in Roderwolde

Roderwolde heeft 14 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Roderwolde. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Roderwolde: Een pittoresk dorp in Nederland

Roderwolde is een sfeervol dorp gelegen in de provincie Drenthe in Nederland. Met zijn rijke historie, prachtige landschappen en vriendelijke inwoners is Roderwolde een ideale bestemming voor zowel toeristen als natuurliefhebbers.

Het dorp staat bekend om zijn authentieke boerderijen, smalle straatjes en charmante bruggetjes. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte. Met zijn unieke ligging aan het Leekstermeer biedt Roderwolde ook volop mogelijkheden voor watersportliefhebbers.

Daarnaast heeft Roderwolde een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In het centrum van het dorp vind je de prachtige Sint-Jozefkerk, die dateert uit de 12e eeuw. Ook zijn er diverse historische gebouwen te vinden, zoals de oude molen en de pastorie.

Naast de natuurlijke en historische attracties heeft Roderwolde ook een levendige gemeenschap. Het dorp organiseert regelmatig evenementen en activiteiten, zoals markten, festivals en concerten. Bovendien zijn er diverse gezellige eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.