Alle straten in Philippine

Philippine heeft 88 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Philippine. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Philippine: een stukje Filippijns erfgoed in Nederland

Philippine is een klein dorp in de provincie Zeeland, gelegen in het zuidwesten van Nederland. Wat dit dorp zo bijzonder maakt, is dat het een rijk stukje Filippijns erfgoed herbergt. De naam Philippine is afgeleid van de naam "Filipinas", waarmee de vroegere eigenaresse van het gebied, Filippa van Gent, haar liefde voor de Filippijnen uitdrukte.

Hoewel het dorpje klein is, heeft het een grote Filippijnse gemeenschap. Veel Filippijnse inwoners kwamen naar Nederland om te werken als zeevarenden. In de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw werden veel Filippijnse zeelieden aangemonsterd op Nederlandse schepen. Een groot aantal van hen zette uiteindelijk hun wortels in Philippine.

Philippine is trots op zijn Filippijnse erfgoed en organiseert regelmatig culturele evenementen om de rijke tradities van de Filippijnen te vieren. Zo vindt er jaarlijks de "Philippine Culturele Dag" plaats, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele dansvoorstellingen, muziek, kunst en heerlijke Filippijnse gerechten. Dit evenement trekt niet alleen lokale bezoekers, maar ook mensen uit het hele land.

Naast de culturele evenementen staat Philippine ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Het dorp wordt ook wel "Mosselstad" genoemd vanwege de mosselteelt. Hier kun je genieten van heerlijke verse Zeeuwse mosselen in de lokale restaurants. Daarnaast worden er ook regelmatig Filippijnse pop-up restaurants georganiseerd, waar je kunt kennismaken met de exotische smaken van de Filippijnse keuken.