Alle straten in Peize

Peize heeft 141 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Peize. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Ontdek het mooie en rustige Peize in Nederland

Welkom in Peize, een idyllisch en charmant dorpje gelegen in de provincie Drenthe, Nederland. Peize heeft alles wat je zoekt in een rustige en landelijke omgeving. Van schilderachtige landschappen tot historische gebouwen en een vredige sfeer, dit dorp biedt de perfecte ontsnapping aan het drukke stadsleven.

Peize staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden, perfect voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Verken de uitgestrekte velden, bossen en meren. Er zijn tal van fiets- en wandelpaden, waaronder de beroemde Peizermaden waar je kunt genieten van de prachtige flora en fauna.

Naast de natuurlijke schoonheid biedt Peize ook een scala aan historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de eeuwenoude Sint-Clemenskerk, met zijn karakteristieke toren en prachtig interieur. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de prachtige boerderijen en landhuizen die het dorp sieren.

Om even bij te komen van een dag vol activiteiten, kun je terecht in de gezellige dorpskern van Peize. Hier vind je een aantal gezellige cafes en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje. Proef ook vooral de lokale gerechten, bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten.