Alle straten in Overslag

Overslag heeft 21 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Overslag. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Overslag - De charmante plaats in Nederland

Overslag is een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Zeeland, in het zuidwesten van Nederland. Het is een klein maar charmant plaatsje dat bekend staat om zijn landelijke schoonheid en historische erfgoed.

De naam Overslag verwijst naar de oorspronkelijke functie van het dorp als overslagplaats voor goederen. Vroeger werden hier schepen gelost en geladen met vracht, voornamelijk landbouwproducten. Deze rijke geschiedenis is nog steeds zichtbaar in de historische gebouwen en de landelijke sfeer van het dorp.

Naast zijn historische karakter heeft Overslag ook veel te bieden aan natuurliefhebbers. Het dorp is omgeven door prachtige polders, bossen en waterwegen. Het is een ideale bestemming voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de rustige en groene omgeving.

Als je een bezoek brengt aan Overslag, mag je zeker niet de kans missen om de lokale specialiteiten te proeven. De regio staat bekend om zijn heerlijke streekgerechten, zoals verse Zeeuwse mosselen en vis, die rechtstreeks uit de nabijgelegen zee worden gehaald.