Alle straten in Oudemirdum

Oudemirdum heeft 41 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Oudemirdum. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Oudemirdum - Een schilderachtig dorp in het hart van Friesland

Oudemirdum is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Het is een kleine, maar charmante plaats met een rijke geschiedenis en een prachtige natuurlijke omgeving. Oudemirdum is vooral bekend om zijn schitterende bossen, uitgestrekte heidevelden en het schitterende IJsselmeer dat op korte afstand ligt. Het is een populaire bestemming voor zowel natuurliefhebbers als actieve vakantiegangers.

Het dorp zelf heeft een authentieke sfeer met zijn karakteristieke boerderijen en mooie oude kerken. Het is heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en te genieten van de rust en de stilte. Er zijn verschillende gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals Friese kaas en verse vis.

De omgeving van Oudemirdum biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Fietsen, wandelen en zeilen zijn populaire bezigheden in het gebied. Er zijn vele fiets- en wandelpaden die je door de bossen, langs de meren en door de pittoreske dorpjes leiden. Voor watersportliefhebbers is het IJsselmeer een paradijs. Je kunt er zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen.

Daarnaast is Oudemirdum een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van Friesland. De provincie staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities, en er zijn tal van historische steden en dorpen in de buurt die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Sneek, Leeuwarden en Hindeloopen. Ook de Friese Wouden en de Waddeneilanden zijn goed bereikbaar vanuit Oudemirdum.