Alle straten in Oude Pekela

Oude Pekela heeft 123 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Oude Pekela. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Oude Pekela: Een historisch dorp in Nederland

Oude Pekela is een pittoresk dorp in de provincie Groningen, gelegen in het noorden van Nederland. Met zijn rijke geschiedenis en unieke charme trekt het jaarlijks vele bezoekers.

Het dorp staat bekend om zijn veenkoloniale architectuur, met historische gebouwen en kanalen die herinneren aan de bloeiende periode van de turfwinning in de 19e en vroege 20e eeuw. Een wandeling door het dorp voert je langs prachtige voorbeelden van deze oude bouwstijl.

In Oude Pekela kun je ook genieten van prachtige natuur. Het dorp ligt midden in het prachtige Pekelder landschap, met uitgestrekte veengebieden en mooie fiets- en wandelpaden. Natuurliefhebbers zullen zeker genieten van een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied het Pekelderdiep.

Tijdens je bezoek aan Oude Pekela mag je zeker de lokale evenementen niet overslaan. Het dorp heeft een bruisend cultureel leven, met regelmatig festivals, markten en tentoonstellingen. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het dorp, is een bezoek aan het Pekelders Veenkoloniaal Museum zeker de moeite waard.