Alle straten in Ootmarsum

Ootmarsum heeft 115 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Ootmarsum. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Ootmarsum: Ontdek de charme van deze historische stad in Nederland

Ootmarsum is een pittoresk stadje gelegen in de provincie Overijssel, in het oosten van Nederland. Met zijn rijke geschiedenis, gezellige sfeer en prachtige omgeving trekt het jaarlijks vele bezoekers. Ontdek de charme van Ootmarsum en laat je betoveren door deze unieke bestemming.

De geschiedenis van Ootmarsum gaat terug tot de middeleeuwen. Het stadje was van groot belang in de textielindustrie en kende een bloeiend ambachtelijk leven. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel historische gebouwen te vinden, zoals oude boerderijen, kerken en stadsmuren. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de prachtige architectuur.

Een absolute must-see in Ootmarsum is het openluchtmuseum Los Hoes. Dit museum geeft een inkijkje in het leven op het platteland van Twente in vroegere tijden. Ontdek de traditionele boerderijen, klompenmakerijen en oude ambachten. Het museum is een perfecte plek om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Ootmarsum.

In Ootmarsum is ook een levendige kunstscene te vinden. Het stadje staat bekend om zijn vele galeries en kunsthandelaren. Wandel langs de verschillende kunstwerken in de straten of bezoek een van de vele galeries om een stukje Ootmarsum mee naar huis te nemen. Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse Kunst in Ootmarsum evenement, waar kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk tentoonstellen.