Alle straten in Oirschot

Oirschot heeft 333 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Oirschot. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Oirschot is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is trots op zijn erfgoed.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Oirschot is de Sint-Petrusbasiliek. Dit imposante gotische gebouw is een van de grootste kerken in Nederland en trekt veel bezoekers vanwege zijn prachtige architectuur. Ook de historische Markt met zijn gezellige terrassen en oude huizen is zeker een bezoekje waard.

Oirschot is omgeven door een prachtig landschap. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en mooie fiets- en wandelpaden. Een populaire bestemming is de Oirschotse Heide, waar je kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

Daarnaast organiseert Oirschot ook regelmatig evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er onder andere de Oirschotse Mert, een jaarlijkse markt met oude ambachten en streekproducten, en het Stratenfestival, waarbij muziek, dans en gezelligheid centraal staan.