Alle straten in Naarden

Naarden heeft 249 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Naarden. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Naarden, een historische vestingstad in Nederland

Naarden is een prachtige plaats gelegen in Noord-Holland, Nederland. Het is vooral bekend om zijn goed bewaarde vestingwerken en historische centrum.

De vestingwerken van Naarden behoren tot de best bewaarde en mooiste in Europa. De stad heeft een stervormig patroon met acht bastions en oude stadsmuren die nog altijd intact zijn. Een wandeling over de stadswallen biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Naarden heeft ook een rijke historie. De stad werd gesticht in de 14e eeuw en diende als belangrijke verdedigingspost tijdens verschillende oorlogen. Het is één van de best bewaarde historische steden in Nederland en heeft vele prachtige oude gebouwen, zoals de Grote Kerk en het Stadhuis.

Naast cultureel erfgoed biedt Naarden ook veel recreatiemogelijkheden. Het vestingstadje is gelegen aan het Gooimeer en heeft veel groene gebieden en parken. Het is de perfecte plek om te genieten van een lange wandeling of fietstocht in de natuur.