Alle straten in Matsloot

Matsloot heeft 3 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Matsloot. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Matsloot - Een verstilde plek in de Nederlandse natuur

Matsloot is een klein dorpje in de provincie Drenthe, gelegen in het noorden van Nederland. Het dorpje ligt ingeklemd tussen twee prachtige natuurgebieden, namelijk Het Leekstermeer en De Onlanden. Deze ligging maakt Matsloot een geliefde plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Het bijzondere aan Matsloot is de verstilde sfeer die er heerst. Het dorpje telt slechts enkele honderden inwoners en kent een authentieke landelijke uitstraling. Hier kun je nog genieten van de rust en ruimte die het platteland te bieden heeft.

Een van de trekpleisters van Matsloot is het prachtige Leekstermeer. Dit meer is een paradijs voor vogelliefhebbers, aangezien het een belangrijk broedgebied is voor verschillende vogelsoorten. Ook kun je er diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, kanoën en SUPpen.

Naast het Leekstermeer ligt ook natuurgebied De Onlanden op steenworp afstand van Matsloot. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen door uitgestrekte moerasgebieden en langs kronkelende beekjes. Wie geluk heeft, spot misschien wel een zeldzame otter of zeearend.