Alle straten in Lutjebroek

Lutjebroek heeft 33 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Lutjebroek. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash
Lutjebroek in Nederland

Lutjebroek in Nederland

Lutjebroek is een klein dorp gelegen in de provincie Noord-Holland, in Nederland. Het dorp ligt in de gemeente Stede Broec, nabij de stad Enkhuizen. Met een bevolking van ongeveer 4.000 inwoners is Lutjebroek een rustige en sfeervolle plek om te wonen.

De naam Lutjebroek betekent letterlijk "klein broek" in het West-Fries. Het dorp staat bekend om zijn typisch Nederlandse landschap, met uitgestrekte weilanden, molens en grachten. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

In Lutjebroek vind je ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Hervormde Kerk uit de 16e eeuw. Deze kerk is een van de oudste gebouwen in het dorp en heeft een karakteristieke architectuur. Ook het nabijgelegen Enkhuizen biedt tal van culturele en historische attracties, zoals het Zuiderzeemuseum.

Naast de landelijke charme heeft Lutjebroek ook verschillende voorzieningen voor de lokale gemeenschap, zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten. Het dorp heeft een actief verenigingsleven, met diverse clubs en evenementen voor jong en oud. Hierdoor is er altijd iets te doen in Lutjebroek.