Alle straten in Lewedorp

Lewedorp heeft 48 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Lewedorp. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Lewedorp

Lewedorp is een dorp in de provincie Zeeland, gelegen in het zuidwesten van Nederland. Het dorp ligt in de gemeente Borsele, in de regio Zuid-Beveland. Met ongeveer 2.000 inwoners is Lewedorp een klein, maar gezellig dorp.

De geschiedenis van Lewedorp gaat terug tot de middeleeuwen. Het dorp werd voor het eerst genoemd in 1216 en heeft sindsdien een rijke historie opgebouwd. Vroeger was Lewedorp vooral een agrarisch dorp, maar tegenwoordig zijn er ook andere bedrijvigheid en voorzieningen te vinden, zoals een supermarkt en een basisschool.

In Lewedorp zijn ook verschillende verenigingen en clubs actief. Zo zijn er sportverenigingen waar jong en oud terecht kunnen voor diverse sporten, zoals voetbal, tennis en korfbal. Daarnaast zijn er ook culturele verenigingen, zoals een muziekvereniging en een toneelvereniging.

De omgeving van Lewedorp kenmerkt zich door het mooie Zeeuwse landschap. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar die je langs pittoreske dorpjes, dijken en weilanden leiden. Ook zijn er diverse natuurgebieden in de buurt, waar je kunt genieten van de rust en de natuur.