Alle straten in Kropswolde

Kropswolde heeft 27 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Kropswolde. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Kropswolde

Kropswolde is een klein dorpje gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en is omringd door prachtige natuur.

De omgeving van Kropswolde biedt volop mogelijkheden voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Het dorpje ligt namelijk aan het Zuidlaardermeer, een groot meer waar je heerlijk kunt varen, zwemmen en watersporten. Daarnaast bevinden zich in de omgeving verschillende natuurgebieden, zoals het natuurgebied 't Roegwold en het Zuidlaardermeergebied.

In het centrum van Kropswolde vind je diverse winkels en horecagelegenheden. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en markten waar je kunt genieten van lokale producten en traditionele ambachten.

Op cultureel gebied heeft Kropswolde ook veel te bieden. Er bevindt zich namelijk een prachtige kerk, de Nederlands Hervormde Kerk, die dateert uit de 13e eeuw. Deze kerk is zeker een bezoekje waard vanwege de bijzondere architectuur en historische waarde.