Alle straten in Kolderwolde

Kolderwolde heeft 3 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Kolderwolde. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Kolderwolde: Ontdek het charmante dorpje in Nederland

Kolderwolde is een idyllisch dorpje gelegen in de prachtige provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Met zijn pittoreske schoonheid en historische charme trekt Kolderwolde jaarlijks vele bezoekers.

De natuurlijke schoonheid van Kolderwolde is adembenemend. Het dorpje is omringd door uitgestrekte weilanden, groene bossen en glinsterende meren. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelspotters. Bovendien biedt het nabijgelegen Slotermeer tal van watersportmogelijkheden, zoals zeilen, kanoën en windsurfen.

Naast de natuurlijke pracht, heeft Kolderwolde ook een rijk historisch erfgoed. Het dorpje dateert uit de middeleeuwen en er zijn nog steeds veel historische gebouwen bewaard gebleven, zoals de oude kerk en boerderijen. Het verkennen van de smalle kronkelende straatjes en het bewonderen van de karakteristieke architectuur is als een stap terug in de tijd.

In Kolderwolde kun je ook genieten van de heerlijke lokale keuken. Er zijn diverse gezellige restaurants en eetcafés waar je kunt genieten van authentieke Friese gerechten en lokale lekkernijen. Proef streekspecialiteiten zoals suikerbrood, Friese dumkes en natuurlijk de beroemde Friese kaas.