Alle straten in Helmond

Helmond heeft 1621 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Helmond. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Helmond is een stad gelegen in de provincie Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland. Het is de vijfde grootste stad in de provincie, met een bevolking van ongeveer 92.000 inwoners. Helmond staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Helmond is het Kasteel van Helmond. Dit middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de best bewaarde waterburchten in Nederland. Het kasteel herbergt ook het Gemeentemuseum Helmond, waar bezoekers kunst en cultuur kunnen ervaren.

Naast het kasteel heeft Helmond nog veel meer te bieden. De stad staat bekend om zijn industrie, vooral op het gebied van textiel en automotive. Ook is er een bruisend centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Helmond ligt ook dicht bij de natuur, met verschillende parken en recreatiegebieden in de omgeving waar bezoekers kunnen genieten van wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

Helmond is ook bekend als de "Stad van de Peel" vanwege zijn ligging aan de rand van het Peelgebied. De Peel is een groot natuurgebied dat bekend staat om zijn hoogveenmoerassen, bossen en heidevelden. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en vogels te spotten.