Alle straten in Heerlen

Heerlen heeft 939 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Heerlen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Heerlen is een stad gelegen in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat nog steeds zichtbaar is door de archeologische vondsten in de omgeving.

Heerlen staat bekend als een voormalig mijnwerkersstad, waar ooit veel steenkool werd gewonnen. De mijnen hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad en hebben sporen achtergelaten in de vorm van industrieel erfgoed.

Vandaag de dag heeft Heerlen zich ontwikkeld tot een modern en levendig centrum met een divers aanbod aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het stadscentrum biedt een mix van historische gebouwen en moderne architectuur, waardoor er voor ieder wat wils is.

Naast het stadscentrum heeft Heerlen ook veel groene gebieden, zoals het nabijgelegen natuurgebied de Brunssummerheide. Hier kunnen bezoekers genieten van de prachtige natuur, wandelingen maken en deelnemen aan verschillende buitenactiviteiten.