Alle straten in Groningen

Groningen heeft 1664 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Groningen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Groningen

Groningen is een stad en gemeente in de provincie Groningen, gelegen in het noorden van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie en de grootste stad in het noorden van het land.

Groningen staat bekend om zijn rijke historie en levendige cultuur. De stad heeft een prachtig historisch centrum, met smalle straatjes, gezellige pleinen en historische gebouwen zoals de Martinitoren en het Groninger Museum.

Daarnaast is Groningen een echte studentenstad. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen trekken jaarlijks duizenden studenten uit binnen- en buitenland aan. Dit zorgt voor een bruisend uitgaansleven en een diverse culturele scene.

De stad Groningen ligt aan het water, met de rivier de Hunze die door de stad stroomt en het nabijgelegen Paterswoldsemeer. Hierdoor zijn er tal van watersportactiviteiten mogelijk, zoals zeilen, kanoën en suppen.