Alle straten in Griendtsveen

Griendtsveen heeft 18 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Griendtsveen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Griendtsveen

Griendtsveen is een klein dorp in de provincie Limburg, in het zuiden van Nederland. Het dorp ligt in de gemeente Horst aan de Maas, vlakbij de grens met de provincie Noord-Brabant.

Griendtsveen staat bekend om zijn veengebieden en turfstekerij. In de 19e eeuw werd hier op grote schaal turf gestoken, wat destijds een belangrijke bron van energie was. Het dorp is vernoemd naar de familie Griendt, die de turfstekerij in deze regio heeft opgericht.

Vandaag de dag is Griendtsveen een rustig dorp met ongeveer 500 inwoners. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers, want in de omgeving zijn er verschillende wandel- en fietsroutes die door de veengebieden en bossen lopen. Ook is er een natuurgebied genaamd De Groote Peel, waar je kunt genieten van de rust en de mooie natuur.

Naast de natuur is er ook de mogelijkheid om te genieten van de lokale cultuur. In Griendtsveen bevindt zich het Museum Klok & Peel, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de streek en de turfstekerij. Daarnaast zijn er ook regelmatig activiteiten en evenementen in het dorp, zoals de jaarlijkse turfloop en de carnavalsoptocht.