Alle straten in Gouda

Gouda heeft 1221 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Gouda. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Welkom in Gouda

Gouda is een prachtige stad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Deze historische stad staat bekend om haar kaas, kerken en grachten.

Een bezoek aan Gouda is niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Goudse kaasmarkt. Hier kun je zien hoe de kaas wordt verhandeld en kun je zelf ook verschillende soorten Goudse kaas proeven. Daarnaast is er in Gouda een kaasmuseum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en het maken van kaas.

Naast kaas heeft Gouda ook een aantal prachtige kerken die een bezoekje waard zijn. De Sint-Janskerk is de bekendste kerk van Gouda en heeft de langste kerkelijke koorruimte in Nederland. Ook de Goudse Glazen, gebrandschilderde ramen uit de 16e eeuw, zijn een absolute must-see. Deze ramen vertellen bijzondere verhalen uit de Bijbel.

Verder kun je in Gouda heerlijk wandelen langs de grachten en genieten van de mooie historische panden. Slenter door de oude straatjes, bezoek de gezellige markt op donderdag en zaterdag en strijk neer op een terrasje voor een typisch Nederlandse maaltijd, zoals een broodje haring of een portie bitterballen.

Kortom, Gouda is een stad vol historie, cultuur en gezelligheid. Of je nu komt voor de kaas, de kerken of gewoon om te genieten van de sfeer, een bezoek aan Gouda zal je zeker niet teleurstellen.