Alle straten in Glimmen

Glimmen heeft 34 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Glimmen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Welkom in Glimmen

Glimmen is een pittoresk dorpje gelegen in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen. Met zijn prachtige natuur, rijke geschiedenis en vriendelijke gemeenschap, is Glimmen een heerlijke plek om te wonen en te bezoeken.

De natuurlijke schoonheid van Glimmen is adembenemend. Het dorp ligt aan de rand van het natuurgebied de Drentsche Aa, dat bekend staat om zijn glooiende heidevelden, bossen en kronkelende beekjes. Het is de perfecte plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de rust en stilte.

Glimmen heeft ook een rijke geschiedenis. Het dorp dateert uit de middeleeuwen en heeft nog steeds enkele prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Clemenskerk uit de 12e eeuw. Daarnaast zijn er verschillende oude boerderijen en landhuizen te bewonderen. Een wandeling door het dorp voelt als een stap terug in de tijd.

De gemeenschap van Glimmen is warm en gastvrij. Er zijn verschillende verenigingen en clubs waar je lid van kunt worden, zoals de lokale voetbalclub of de bridgeclub. Bovendien worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse dorpsmarkt en het muziekfestival. Daarnaast zijn er ook diverse gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Kortom, Glimmen is een fantastische plek om te ontdekken. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de gezelligheid van een dorpsgemeenschap, Glimmen heeft voor ieder wat wils. Kom langs en ervaar zelf de charme en schoonheid van dit prachtige dorp!