Alle straten in Emmeloord

Emmeloord heeft 527 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Emmeloord. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Emmeloord: Een bijzondere plaats in Nederland

Emmeloord is een kleine stad gelegen in de provincie Flevoland, in het midden van Nederland. Met zijn karakteristieke architectuur, ontworpen door de beroemde architect Cornelis van Eesteren, is Emmeloord een unieke plek om te bezoeken.

De stad werd gebouwd op de voormalige bodem van de Zuiderzee, een groot meer dat in de vorige eeuw werd ingepolderd om land te winnen. Hierdoor is Emmeloord een van de jongste steden in Nederland, en heeft het een interessante geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1940.

Emmeloord staat bekend om zijn levendige centrum, waar lokale winkels, cafes en restaurants te vinden zijn. Het is een populaire bestemming voor zowel inwoners als bezoekers, en biedt een scala aan activiteiten en evenementen gedurende het hele jaar.

Daarnaast is Emmeloord omgeven door prachtige natuur. Het is gelegen in de buurt van het Nationaal Park Nieuw Land, dat bestaat uit uitgestrekte velden, bossen en meren. Dit maakt het een ideale plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de rust en stilte van het platteland.