Alle straten in Elahuizen

Elahuizen heeft 11 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Elahuizen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Ontdek Elahuizen: een pittoresk dorpje in het hart van Nederland

Elahuizen is een charmant dorpje gelegen in de prachtige provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als natuurliefhebbers, dankzij de idyllische ligging aan het water.

Met haar karakteristieke boerderijen en gezellige sfeer ademt Elahuizen een typisch Frieslands landschap uit. Het dorpje biedt tal van mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals zeilen, windsurfen en kanoën. Hier kunnen bezoekers genieten van de adembenemende omgeving en de rustige waterwegen verkennen.

Daarnaast heeft Elahuizen ook een rijke historie. Het dorpje is ontstaan in de 13e eeuw en kent vele historische bezienswaardigheden, zoals de oude kerk en de authentieke molens. Een wandeling door de smalle straatjes van Elahuizen is als een reis terug in de tijd, waarbij je de rust en de charme van het platteland kunt ervaren.

Naast de natuurlijke en historische bezienswaardigheden, biedt Elahuizen ook diverse gezellige cafés, restaurants en winkels. Hier kan men genieten van typisch Friese lekkernijen, zoals verse vis en de beroemde 'Fryske dúmkes' koekjes. Vergeet ook vooral niet te proeven van een glaasje Beerenburg, een Fries kruidenbitter.