Alle straten in Eindhoven

Eindhoven heeft 2942 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Eindhoven. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Eindhoven, Nederland

Eindhoven is een stad in Nederland, gelegen in de provincie Noord-Brabant. Het is de vijfde grootste stad van het land en heeft een bruisende en moderne uitstraling.

Eindhoven staat bekend om zijn innovatieve karakter en staat ook wel bekend als de 'Lichtstad'. Dit komt door de aanwezigheid van het Philips-concern, dat een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Eindhoven is dan ook de thuisbasis van het bekende technologiebedrijf Philips.

Naast zijn technologische achtergrond heeft Eindhoven ook veel te bieden op cultureel gebied. De stad heeft verschillende musea, waaronder het Van Abbemuseum, dat moderne en hedendaagse kunst tentoonstelt. Daarnaast zijn er tal van hippe restaurants, bars en winkels te vinden in de levendige straten van het centrum.

Eindhoven heeft ook een rijke historie, die terug te zien is in de historische gebouwen en monumenten die de stad sieren. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Sint-Catharinakerk, een gotische kerk uit de 19e eeuw die zeker een bezoek waard is.