Alle straten in Dodewaard

Dodewaard heeft 92 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Dodewaard. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Dodewaard, Nederland

Dodewaard is een klein dorp gelegen in de provincie Gelderland, in het oosten van Nederland. Het dorp ligt aan de rivier de Waal en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Dodewaard is de Sint Victorkerk, een prachtige kerk die dateert uit de 13e eeuw. Deze kerk is een van de oudste gebouwen in het dorp en heeft een imposante toren die van verre zichtbaar is.

Dodewaard staat ook bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving. Het dorp ligt aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, een van de grootste natuurgebieden in Nederland. Hier kunnen bezoekers genieten van uitgestrekte bossen, heidevelden en diverse diersoorten, waaronder edelherten, wilde zwijnen en vossen.

Daarnaast biedt Dodewaard ook recreatiemogelijkheden aan de oevers van de Waal. Hier kunnen bezoekers genieten van mooie wandel- en fietsroutes langs de rivier en kunnen ze ook deelnemen aan verschillende watersportactiviteiten, zoals kanoën en vissen.