Alle straten in De Veenhoop

De Veenhoop heeft 10 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats De Veenhoop. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

De Veenhoop: Een pittoresk dorp in Nederland

De Veenhoop is een charmant dorp gelegen in de provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De Veenhoop staat bekend om zijn prachtige landschap, met veel water, weilanden en rietvelden. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en watersporters.

Een van de hoogtepunten van De Veenhoop is het natuurgebied De Alde Feanen, dat zich uitstrekt over een groot deel van het dorp. Dit gebied bestaat uit moerassen, meren en rietvelden en biedt een thuis aan vele zeldzame planten en dieren. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 100 verschillende soorten die hier voorkomen.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft De Veenhoop ook een levendige culturele scene. Het dorp heeft verschillende evenementen gedurende het jaar, waaronder het jaarlijkse Veenhoop Festival. Dit muziekfestival trekt duizenden bezoekers uit heel Nederland en biedt een gevarieerd programma met livemuziek en entertainment.

De Veenhoop is ook een uitstekende bestemming voor watersportliefhebbers. Het dorp ligt aan de rand van het bekende Friese merengebied, dat bekend staat om zijn vele vaarroutes. Vanuit De Veenhoop kunnen bezoekers genieten van prachtige tochten op het water, of het nu met een zeilboot, kano of motorboot is.