Alle straten in Buren

Buren heeft 77 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Buren. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Buren: een historisch stadje in Nederland

Buren is een prachtig stadje gelegen in de provincie Gelderland, in het midden van Nederland. Met zijn rijke historie en charmante straatjes trekt Buren jaarlijks vele bezoekers.

Eén van de meest opvallende kenmerken van Buren is de vestingmuur die de stad omringt. Deze muur stamt uit de 16e eeuw en is een overblijfsel uit de tijd dat Buren een belangrijke vestingstad was. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Buren vaak wordt aangeduid als "Oranjestad", vanwege de historische band met het Nederlandse koningshuis.

Daarnaast heeft Buren ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Een absolute aanrader is het Museum Buren&Oranje, waar je meer te weten kunt komen over de band tussen de stad en het koningshuis. Ook kun je een bezoek brengen aan het prachtige oude stadhuis, dat stamt uit de 15e eeuw.

Tenslotte heeft Buren ook een gezellig centrum met leuke winkels en sfeervolle restaurants. Je kunt er heerlijk slenteren door de straatjes en genieten van de historische gebouwen. Buren is dan ook een ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg.