Alle straten in Breukelen

Breukelen heeft 150 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Breukelen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Breukelen: Een pittoresk dorp aan de Vecht

Welkom in Breukelen, een charmant dorp gelegen in het hart van Nederland. Breukelen ligt aan de oevers van de rivier de Vecht en is omgeven door prachtige landschappen en historische gebouwen. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, natuur of gewoon op zoek bent naar een ontspannen uitje, Breukelen heeft voor elk wat wils.

Een van de meest opvallende kenmerken van Breukelen is de idyllische rivier de Vecht. Deze schilderachtige waterweg trekt jaarlijks vele toeristen en biedt talloze mogelijkheden voor boottochten, kanoën en wandelen langs de oevers. Je kunt ook genieten van de prachtige historische huizen en landhuizen die langs de rivier liggen, elk met zijn eigen unieke architectuur en verhaal.

Daarnaast heeft Breukelen een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Een van de meest bekende historische bezienswaardigheden is Kasteel Nijenrode, een middeleeuws kasteel dat nu dienst doet als universiteit. Hier kun je een stap terug in de tijd zetten en de oude kasteelmuren verkennen, terwijl je meer leert over de rijke geschiedenis van het gebied.

Naast de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden heeft Breukelen ook een levendige gemeenschap met veel lokale winkels, restaurants en cafés. Je kunt genieten van heerlijke Nederlandse specialiteiten in een van de gezellige eetgelegenheden of een wandeling maken door de gezellige winkelstraten.