Alle straten in Bergentheim

Bergentheim heeft 59 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Bergentheim. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Bergentheim: een prachtige plek in Nederland

Bergentheim is een gezellig dorp in de provincie Overijssel in Nederland. Het is gelegen in de gemeente Hardenberg en telt ongeveer 3.500 inwoners. Het dorp is omringd door groen en biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

De ligging van Bergentheim in het Vechtdal maakt het een ideale plek voor natuurliefhebbers. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschap met bossen, rivieren en heidevelden. Wandelaars en fietsers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Daarnaast zijn er ook verschillende wateractiviteiten mogelijk, zoals varen en kanoën op de Vecht.

Bergentheim heeft ook een rijke geschiedenis. Het dorp ontstond in de middeleeuwen en was oorspronkelijk een veenkolonie. In de 19e eeuw groeide Bergentheim uit tot een belangrijk centrum voor de vervening. Restanten van deze geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in het landschap.

Naast zijn natuurlijke schoonheid en historische waarde, heeft Bergentheim ook diverse voorzieningen. Zo zijn er diverse winkels, een basisschool en meerdere sportverenigingen. Ook zijn er verschillende evenementen die jaarlijks plaatsvinden, zoals het Bergentheimer Feest en de Oranjemarkt.