Alle straten in Bemelen

Bemelen heeft 42 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Bemelen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Bemelen: Een historisch dorp in het hart van Nederland

Bemelen is een prachtig dorp gelegen in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en is omgeven door een adembenemend landschap met heuvels, bossen en wijngaarden.

Wat Bemelen zo bijzonder maakt, is de combinatie van historische bezienswaardigheden en de pittoreske sfeer. Het dorp is bekend om zijn goed bewaarde vakwerkhuizen en smalle straatjes, die je uitnodigen voor een ontspannen wandeling. Je vindt hier ook een aantal gezellige restaurants en cafés, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en wijnen.

Een van de hoogtepunten van Bemelen is de mergelgroeve, waar eeuwenlang mergelsteen werd gewonnen. Deze groeve is nu een populaire toeristische attractie en biedt rondleidingen aan waar je meer kunt leren over de geschiedenis en het belang van mergel in de regio.

Naast de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden, is Bemelen ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Het dorp ligt namelijk vlakbij steden als Maastricht en Valkenburg, waar je kunt genieten van het bruisende stadsleven en nog meer historische bezienswaardigheden kunt ontdekken.