Alle straten in Balk

Balk heeft 85 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Balk. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Balk - Historische stad in Friesland

Balk is een charmante stad gelegen in het hart van Friesland, Nederland. Met zijn rijke geschiedenis en pittoreske waterwegen trekt Balk jaarlijks vele bezoekers. Deze historische stad biedt een unieke mix van cultuur, natuur en recreatiemogelijkheden.

De oude binnenstad van Balk is een waar openluchtmuseum, met prachtige, goed bewaarde gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Wandel door de gezellige straatjes en bewonder de mooie gevels. Geniet van de sfeer op de gezellige terrasjes en proef de lokale specialiteiten in de vele restaurants en cafés.

Balk is omgeven door een prachtig landschap met vele meren en kanalen. Verken de omgeving per boot, fiets of te voet en geniet van de rust en schoonheid van het Friese platteland. Breng een bezoek aan de nabijgelegen natuurgebieden zoals Nationaal Park De Alde Feanen en geniet van de vele watersportmogelijkheden die de regio te bieden heeft.

Balk is ook bekend om zijn gezellige evenementen, zoals de jaarlijkse Skûtsjesilen-race en het Friese Kampioenschap fierljeppen. Deze traditionele Friese sporten trekken vele enthousiaste toeschouwers en creëren een levendige sfeer in de stad. Daarnaast organiseert Balk het hele jaar door tal van culturele en muzikale evenementen.