Alle straten in Bakhuizen

Bakhuizen heeft 35 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Bakhuizen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Bakhuizen, een pittoresk dorpje aan het IJsselmeer

Bakhuizen is een sfeervol dorpje gelegen in de provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Het dorp ligt aan het prachtige IJsselmeer, waardoor het een populaire bestemming is voor watersportliefhebbers. Met haar historische huizen en groene omgeving straalt Bakhuizen een unieke charme uit.

Genieten van de natuur

Voor natuurliefhebbers is Bakhuizen een uitstekende uitvalsbasis. Het dorp is omringd door uitgestrekte bossen en een prachtig landschap. In de nabije omgeving zijn verschillende wandel- en fietsroutes te vinden, waarmee je de mooie omgeving kunt verkennen. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het prachtige Rijsterbos, met haar eeuwenoude beuken en unieke uitkijktoren.

Watersportparadijs

Dankzij haar ligging aan het IJsselmeer is Bakhuizen een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Zeilen, surfen, vissen, het kan hier allemaal. Het IJsselmeer biedt genoeg mogelijkheden voor zowel ervaren watersporters als beginners. Geniet van de frisse zeelucht terwijl je actief bezig bent op het water.

Ontdek de cultuur en historie

Bakhuizen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. In het dorp zijn nog steeds veel historische kenmerken te vinden, zoals oude boerderijen en monumentale panden. Breng een bezoek aan de prachtige Sint Lambertuskerk uit de 12e eeuw, die het centrum van het dorp domineert. Daarnaast worden er regelmatig culturele evenementen en activiteiten georganiseerd in Bakhuizen, waar je kennis kunt maken met de lokale folklore en tradities.

Of je nu op zoek bent naar rust, natuur, watersport of cultuur, Bakhuizen heeft voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de schoonheid van dit charmante dorpje aan het IJsselmeer.