Alle straten in Amstelveen

Amstelveen heeft 779 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Amstelveen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Amstelveen is een stad en gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het ligt ten zuiden van Amsterdam en wordt beschouwd als een voorstad van de hoofdstad.

Amstelveen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het was oorspronkelijk een landelijk gebied met boerderijen en landhuizen. In de 20e eeuw groeide het snel en ontwikkelde het zich tot een moderne stad met een mix van woonwijken, bedrijven en winkelcentra.

De stad staat bekend om zijn groene omgeving en prachtige parken. Het Amsterdamse Bos, een groot natuurgebied net buiten het stadscentrum, trekt veel bezoekers aan met zijn wandelpaden, fietspaden en recreatiemogelijkheden. Ook het nabijgelegen Jac P. Thijssepark is een populaire plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Amstelveen heeft ook een rijke culturele scene met diverse kunstgalerijen, theaters en musea. Het Cobra Museum of Modern Art is een belangrijke attractie, waar de werken van de internationale Cobra-beweging worden tentoongesteld. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en festivals in de stad, waaronder de jaarlijkse Amstellanddag en het Amstelveens Poppentheaterfestival.