Alle straten in Almen

Almen heeft 43 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Almen. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Almen: Een pittoresk dorpje in Nederland

Almen is een charmant dorpje gelegen in de provincie Gelderland, in het oosten van Nederland. Dit idyllische dorpje ligt aan de rivier de Berkel en is omgeven door prachtige natuur en groene landschappen. Almen staat bekend om zijn rustige en landelijke sfeer, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Het bijzondere van Almen is dat het een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de middeleeuwen. Dit is duidelijk te zien aan de oude gebouwen en monumenten die het dorp sieren. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is het Kasteel Nijenhuis, een prachtig kasteel dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is omgeven door een gracht en een prachtig aangelegde tuin, waardoor het een sprookjesachtig uiterlijk heeft.

Naast het historische erfgoed heeft Almen ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Het dorp ligt in de buurt van het Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar je prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. Ook de nabijgelegen rivier de Berkel biedt volop mogelijkheden voor wateractiviteiten, zoals varen en vissen.

Als het op accommodaties aankomt, is Almen voorzien van verschillende hotels, bed & breakfasts en vakantiehuizen. Dit maakt het een perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg of een vakantie in de natuur. Bovendien zijn er in Almen diverse gezellige restaurants en cafés te vinden waar je kunt genieten van lokale gerechten en streekproducten.