Alle straten in Mompach

Mompach heeft 9 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Mompach. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Schokland

Schokland is een voormalig eiland en een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is gelegen in de Noordoostpolder, een polder die ontstaan is na de drooglegging van delen van de Zuiderzee in de jaren 40 van de 20e eeuw.

Schokland staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het voormalige eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Archeologische vondsten op Schokland tonen aan dat het al bewoond werd in de prehistorie en dat er al sinds de Middeleeuwen sprake was van permanente bewoning.

Door de vele overstromingen in het verleden werd het eiland steeds kleiner en uiteindelijk werd besloten om Schokland te ontruimen in 1859. De bevolking werd gedwongen het eiland te verlaten en Schokland werd een verlaten plek. In 1942 werd het eiland volledig omsloten door de drooglegging van de Noordoostpolder.

Vandaag de dag is Schokland een openluchtmuseum waar bezoekers kunnen wandelen door de oude straatjes en de geschiedenis van het eiland kunnen ontdekken. De archeologische vondsten en de oude gebouwen geven een goed beeld van het leven op Schokland door de eeuwen heen. Schokland is een unieke plek in Nederland en zeker een bezoek waard voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Straatnaam
Duerfstrooss
An der Uecht
Mathias Wirtz Strooss
Iewescht Strooss
Um Buer
Kléngelbaach
Op der Klopp
Mathias Braun Strooss
Op Redt