Alle straten in Landscheid

Landscheid heeft 7 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Landscheid. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Kruisland - Een historisch dorp in Nederland

Kruisland is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Het dorp staat bekend om zijn rijke historie en charmante sfeer. Met een bevolking van ongeveer 2.000 inwoners is Kruisland een klein maar levendig dorp.

De geschiedenis van Kruisland gaat terug tot de Middeleeuwen, toen het werd gesticht als een nederzetting op een kruispunt van wegen. Het kreeg zijn naam vanwege het kruisvormige patroon van de straten in het centrum van het dorp. In de loop der jaren is Kruisland uitgegroeid tot een belangrijk agrarisch centrum, met veel boerderijen en akkers in de omgeving.

Een van de meest opvallende kenmerken van Kruisland is de Sint Laurentiuskerk, die dateert uit de 15e eeuw. Deze prachtige kerk is een van de oudste gebouwen in het dorp en is een belangrijk historisch en cultureel monument. Het interieur van de kerk is adembenemend, met prachtige glas-in-loodramen en gedetailleerde houtsnijwerken.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Kruisland ook volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Het dorp ligt te midden van prachtige natuur, met uitgestrekte weilanden en bossen in de omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de vele routes die door het landschap lopen.

Straatnaam
Haaptstrooss
Ronnebesch
An der Gaass
Frengerhaff
Am Klousterfeld
Am Brill
Am Wisegronn