Alle straten in Haut-Martelange

Haut-Martelange heeft 1 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Haut-Martelange. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Oosterleek: een idyllisch dorp aan het Markermeer

Oosterleek is een klein, schilderachtig dorp in de provincie Noord-Holland, gelegen aan de oevers van het Markermeer. Met zijn authentieke houten huizen en smalle straatjes ademt dit dorp nog de sfeer van vroeger tijden. Oosterleek heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is daarnaast omgeven door prachtige natuur.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Oosterleek is de kerk, die stamt uit de 15e eeuw. Deze kerk, met zijn karakteristieke toren, is een ware blikvanger in het dorp. Binnenin de kerk vind je nog tal van historische elementen, waardoor een bezoek een stap terug in de tijd is.

Daarnaast leent de omgeving van Oosterleek zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Met de uitgestrekte polders, dijken en waterrijke gebieden kun je hier eindeloos genieten van de natuur. Vooral het nabijgelegen natuurgebied Het Streekbos is een aanrader. Hier kun je wandelen, fietsen, vissen of een boottocht maken over het Markermeer.

Tot slot is Oosterleek ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan andere stadjes in de omgeving, zoals Hoorn en Enkhuizen. Beide steden hebben een rijk verleden en bieden tal van mogelijkheden op het gebied van cultuur, geschiedenis en recreatie. Kortom, Oosterleek is een pareltje dat nog niet door massa's toeristen is ontdekt, maar zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Straatnaam
Maison