Alle straten in Ernster

Ernster heeft 7 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Ernster. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Nieuwe Pekela: Een historisch dorp in Oost-Groningen

Nieuwe Pekela is een klein, maar levendig dorp gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn karakteristieke veenkoloniale architectuur en uitgestrekte veengebieden.

Wanneer je door Nieuwe Pekela wandelt, zijn de monumentale boerderijen en statige herenhuizen niet te missen. Deze gebouwen zijn een herinnering aan de bloeiende handel die plaatsvond in de 18e en 19e eeuw, toen het dorp een belangrijke rol speelde in de turfwinning.

Naast de historische architectuur biedt Nieuwe Pekela ook volop mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Het dorp grenst aan het prachtige natuurgebied de Pekel Aa, waar je kunt genieten van rustige wandel- en fietspaden langs kronkelende beekjes en weelderige flora en fauna.

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van Nieuwe Pekela, kun je een bezoek brengen aan het Veenkoloniaal Museum. Dit museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat zien hoe het leven in de veenkoloniën er vroeger uitzag.

Straatnaam
Rue Principale
Rue de Rodenbourg
Op der Woelt
Rue du Gruenewald
Rue de l'Ecole
Rue de la Forêt
Rue Engelshaff