Alle straten in Doennange

Doennange heeft 9 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Doennange. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Overschild: Een historisch dorp in Nederland

Overschild is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het dorp is omringd door weidse polders, kronkelende grachten en typisch Nederlandse boerderijen. De rijke geschiedenis en de unieke ligging maken Overschild een populaire bestemming voor zowel toeristen als bewoners.

Met zijn eeuwenoude kerken, charmante straatjes en authentieke huizen ademt Overschild een nostalgische sfeer uit. Het dorp heeft een rijk verleden, dat teruggaat tot de 13e eeuw. Veel van de historische gebouwen zijn goed bewaard gebleven, waaronder de prachtige Jacobuskerk. Deze kerk is een rijksmonument en wordt vaak bezocht door kunstliefhebbers vanwege de indrukwekkende muurschilderingen en glas-in-loodramen.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Overschild ook volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het dorp ligt aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer, een uitgestrekt natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en vogels spotten. Daarnaast is de kustlijn van de Waddenzee ook makkelijk bereikbaar vanuit Overschild, waardoor het een populaire bestemming is voor liefhebbers van watersporten zoals zeilen en kitesurfen.

Om de lokale cultuur en keuken te ervaren, kun je terecht in een van de gezellige cafés en restaurants in Overschild. Hier kun je genieten van de typisch Groningse gerechten, zoals vers gerookte paling en de beroemde Groningse koek. Het dorp heeft ook regelmatig evenementen en festivals, waarbij de hele gemeenschap samenkomt om te genieten van muziek, dans en lokale lekkernijen.

Straatnaam
Juddegaass
Om Pulljer
Am Briëll
Op Katzelt
Haaptstrooss
Op de Knupp
Am Lentzeneck
Om Heedeknapp
Op Langstéck