Alle straten in Burmerange

Burmerange heeft 10 straten.
Bekijk hieronder alle straten in de plaats Burmerange. Klik een straat aan om alle huisnummers te zien die er in deze straat zijn. Het is ook mogelijk om de zoekvenster te gebruiken om een bepaalde straat te zoeken. Alle straten staan op alfabetische volgorde.

Foto credit: Unsplash

Willemstad: een historisch stadje in Nederland

Willemstad, gelegen in de provincie Noord-Brabant, is een pittoresk stadje dat bol staat van de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Door de strategische ligging aan het Hollands Diep heeft Willemstad altijd een belangrijke rol gespeeld als vestingstad en handelscentrum. Vandaag de dag is het een geliefde bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar authentieke Nederlandse charme.

Een van de meest opvallende kenmerken van Willemstad is het historische verdedigingsfort. Dit fort, dat in de 16e eeuw werd gebouwd door Willem van Oranje, diende als bescherming tegen invallen vanuit de zee. Het fort is nog steeds goed bewaard gebleven en biedt een fascinerend kijkje in het verleden. Bezoekers kunnen rondwandelen op de stadsmuren en genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving.

Naast het verdedigingsfort heeft Willemstad ook een aantal indrukwekkende kerken, waaronder de middeleeuwse Sint-Annakerk en de imposante Hervormde kerk. Deze architectonische hoogtepunten zijn niet alleen prachtig van buiten, maar herbergen ook veel historische artefacten en kunstwerken van onschatbare waarde. Een bezoek aan deze kerken is dan ook een must voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Willemstad biedt ook volop recreatiemogelijkheden voor natuurliefhebbers. Het stadje is omringd door water en groen, waardoor het de ideale plek is voor wandelingen en fietstochten. Bezoekers kunnen genieten van de mooie natuur in het nabijgelegen natuurgebied de Biesbosch of een boottocht maken over het Hollands Diep. Daarnaast zijn er ook diverse gezellige restaurants en terrasjes waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten.

Straatnaam
Rue Jos Kayser
Rue Auguste Liesch
Rue de Schengen
Rue de Mondorf
Rue Flammang
Rue d'Elvange
Rue du Coin
Rue Jean Hengen
Rue Jules Bravy
Am Bongert